top of page

Vi söker kollegor till vårt konsultteam inom energimarknadsfrågor

Det sägs att det är svårt att hitta bra folk. Det kan inte stämma! Vi träffar så ofta fantastiska människor inom energisektorn. Människor som är kunniga inom sina specialistområden, nyfikna och genuint intresserade av sina arbetsuppgifter. Människor som är trevliga, positiva, drivna och framåtriktade. Människor som jobbar för och i en konstruktiv anda, som lyfter andra och delar med sig av både sin kompetens och sin person. Det är precis sådana kollegor vi söker.

Vad gör vi?

Som energimarknadskonsulter är vårt jobb att hjälpa våra kunder på ett faktabaserat sätt som förhåller sig korrekt till övriga delar i energisystemet, andra marknadsaktörer och marknader. Varje kund är unik, varje frågeställning är unik och varje lösning likaså. Vi arbetar inom många områden, däribland marknadsdesign, modellutveckling, operativ verksamhetsutveckling, investeringsbedömningar, marknadsanalyser, utredningar och elhandel. Bland våra kunder återfinns såväl energibolag, investerare, elanvändare, branschorganisationer som myndigheter och andra expertorganisationer. Vi samarbetar gärna när vi behöver hämta kunskap externt eller när vi kan erbjuda vår expertis till andra. Kompetens, integritet och vänlighet är viktiga ledord för oss och för vårt arbete.

Varför jobba hos oss?

På vår arbetsplats är det roligt att gå till jobbet, vi är måna om varandras välbefinnande och utveckling. Vi arbetar med spännande projekt av central betydelse för energisystemets omställning tillsammans med kollegor och samarbetspartners som kan och brinner för sin sak. Som medarbetare hos oss utlovas en utvecklande resa med mening och mycket roligt på vägen. Vi har ett trevligt kontor i Gamla stan (Stockholm), men vill du hellre sitta hemifrån några dagar i veckan går det utmärkt.

Vilka söker vi?

Vi håller på att bygga en schysst arbetsplats och ett bra team där vi ser att olika personer kan hitta sin plats i en växande kunskapsorganisation:

 

  • De nyexaminerade som snabbt vill skapa sig en djupare förståelse inom energimarknadsfrågor.

  • De med några års erfarenhet som vill utveckla sin specialistkompetens.

  • De som har lång erfarenhet från olika roller inom energisektorn, ett djup i sin kunskap och ett brett systemperspektiv, som vill utmanas och utvecklas i en öppen, omtänksam och kunskapstörstande miljö.

 

Vi behöver personer med starka teoretiska kunskaper liksom med förståelse för det praktiska, personer som har sin styrka i kvantitativ analys liksom de som kan angripa frågor kvalitativt. Vi söker både personer med lite längre erfarenhet och de med något/några års erfarenhet, alternativt nyutexaminerad med ett stort intresse för ovanstående och vilja att snabbt utvecklas. Du får gärna komplettera organisationen med både din kompetens och din person. Vi trivs i och tror på mångfalden.

Hur arbetar vi?

På Merlin & Metis kommer du att ha kollegor som stöttar och hjälper dig. Det är en trygg arbetsmiljö där problemlösning, utveckling och lärande kan ske. Och lära vill vi. Från dig, till dig men framför allt med dig och till våra kunders bästa. Det är viktigt att du är nyfiken, driven och självständig i ditt yrkesutövande, men ensam kommer du inte att vara, inte på din arbetsplats eller i de utmaningar som du tar dig an. Vi arbetar tillsammans och vi möts med och i ett leende.

Ansökan

Hör gärna av dig till Christian, Jakob eller Saara om du är intresserad av att veta mer om hur det är att jobba på Merlin & Metis. Våra kontaktuppgifter hittar du under Om oss.

Låter ovanstående som något för dig, skicka CV och personligt brev till christian.holtz@merlinmetis.se. Vi arbetar löpande med rekryteringsprocessen, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2024-07-07. Vi ser fram emot att höra från dig!

Teamet på Merlin & Metis

bottom of page